Tablice kanala - norme

srijeda, 9. lipnja 2010.

Midland Alan 48d


Midland Alan 48d Precision Series je Njemačka verzija druge generacije CB radio stanice Midland Alan 48, a to znači da na štampanoj ploči ove stanice nailazimo na drugačiju ploču i drugačije komponente unutar uređaja odnosno ono što sam pisao u prvom post-u opisivajući midland alan 48. Uglavnom da ne ponavljamo cijelu priču ovdje nailazimo na CB radiostanicu prerađenu za Njemačko tržište sa aktivnih 12 kanala AM - amplitudne modulacije i 40 kanala FM - frekventne modulacije po dopuštenim Njemačkim normama za komunikaciju u građanskom valu. Stanica je limitirana i sa izlaznom snagom po 1W za AM i 4W za FM način rada.
Kako vidimo na fotografiji na prednjoj strani uređaja došlo je do određenih promjena, vidimo da je instrument ploča promijenila boju sa tamno zelene na crnu i vidimo da je isčezla dioda AWI i umjesto nje se pojavila dioda TX koja označava modus rada stanice kada se nalazi u predaji odnosno odašiljanju a umjesto TX diode koja je u ovom slučaju premještena gore vidimo diodu AM koja označava modus rada. Naime kod ovog modela kada preklopnikom prebacimo položaj sa FM na AM način rada od 01 do 12 kanala stanica radi u AM modu i dioda zelena svijetli, a kada dođe na kanal 13 zelena dioda se gasi i stanica se automatski prebacuje rad u FM mod. Ovo se može riješiti jednim jednostavnim zahvatom odnosno možemo dobiti svih 40 kanala u AM i FM modu, ali o tim modifikacijama ćemo u nekom drugom postu pisati.
Preklopnik HI/LO "glumi" preklopnik FIL/OUT iz Alan 48 verzije ove stanice, odnosno jednostavni filter šuma visokih i niskih frekvencija nešto kao bass i treble. Ovaj model nema ANL sklopku kao prijašnji model, ali zato ima ugrađen preklopnik kojim možemo birati koje će nam se informacije prikazivati u malom instrumentu sa lijeve strane. Možemo izabrati da pokazuje jačinu signala kod prijema i predaje S/RF položaj i u položaju MOD možemo vizuelno kontrolirati jačinu ulaznog signala govorne modulacije odnosno laički rečeno možemo pratiti kazaljkom koliko je jak zvuk što ga proizvodimo govorom i tako dodatno možemo potenciometrom MIC GAIN kontrolirati jačinu ulazne modulacije.Eto toliko za sada...

Nema komentara:

Objavi komentar