Tablice kanala - norme

petak, 8. srpnja 2011.

Midland Alan 48 Plus Multi



U većini zemalja postoje ograničenja odnosno norme koje definiraju frekvencije CB band-a i samu izračenu snagu odašiljanja, tako skoro svaka zemlja ima definirane svoje norme koje se malo tko pridržava, ali nećemo sad o tome nego o uređaju Midland Alan 48 Plus Multi.
Ovo je jedan nastavak "integrirane" priče o cb uređajima gdje glavnu riječ vodi malo drugačiji procesor. Radi se o mikrokontroleru "Samsung" KS88C2416 na kojem se temelji ovaj multi uređaj. U tvornici su se dosjetili kako napraviti uređaj koji se zakonski može prodavati u svim zemljama gdje je CB dopušten kao alternatini način komunikacije. Naime jednostavnom kombinacijom tipki odnosno istovremenim pritiskom na tipke AM/FM i SCAN te naknadnim uključivanjem uređaja imamo mogućnost izbora postavki uređaja ovisno za koju normu odnosno zemlju ga želimo koristiti tako postoji izbor za: D, D2, EU, EC, E, F, PL, PX, RU, SW, UK, I, i I2 norme.
Uglavnom uređaj je na prvi pogled dosta sličan njegovom prethodniku ali se uvelike razlikuje po unutrašnjosti.
Na prednjoj ploči umjesto 5 memorijskih mjesta imamo ih 4 i DW – Dual Watch tipku sa kojom možemo istovremeno preslušavati dva kanala recimo 15 i 20, dok na display-u u gornjem desnom kutu stoji jedna od oznaka normi za koju uređaj koristimo.
Također kod korištenja određene norme koja dopušta rad do 1w u AM modu na display-u se pojavljuje oznaka LOW koja nam govori da radimo sa smanjenom snagom.
Inače sam uređaj je nešto bolji od prethodnika i tvornički dolazi sa puno kvalitetnijim-masivnijim kondezatorskim mikrofonom koji nije samo mala kondezatorska kapsula promjera 8mm ugrađena u plastiku kao kod većine njih, nego je kon.. mikrofon ugrađen u jedno veće kučište visine 2 cm i promjera 1.5cm kojim možemo proizvesti dosta dobar zvuk modulacije i po meni je riječ o jednom od najboljih kon. Mikrofona na tržištu jer nema suh i oštar zvuk kao i ostali mikrofoni te vrste.

Nema komentara:

Objavi komentar